TORNEM AMB FORÇA TOT I QUE MAI ENS VAM ANAR.

275px-ValencianismecomVam nàixer, ara fa just quinze anys, amb la idea de contribuir a una manera renovada d’entendre el valencianisme, una manera que vam voler anomenar el “valencianisme de construcció”. Un valencianisme que apostava decididament per la superació
dels vells conflictes estèrils i per l’elaboració d’un discurs més vinculat a la manera de ser i de sentir- se del nostre poble, del poble valencià.

Ara, tornem. Tornem perquè volem ser avantguarda i referència d’una nova etapa del valencianisme: un valencianisme amb vocació majoritària, connectat a la voluntat i les necessitats del nostre poble, amb un discurs global. Un valencianisme útil per a les persones i del que tots i totes puguem sentir-nos orgullosos.

L’equació és clara: més autogovern = més democràcia = més benestar. El discurs del nacionalisme ètnic està esgotat; no ens fixem en allò que ens ens diferencia, ens fixem en allò que ens uneix. Posem l’accent en el futur que volem construir, no en el passat. Apostem per un valencianisme lligat a totes les lluites del nostre temps: la regeneració democràtica, l’ecologisme, els drets civils, els drets humans…

Tornem amb força tot i que mai ens vam anar. A poc a poc, amb el nostre estil, amb informacions, entrevistes i opinions, les nostres i les vostres. Disposats a tornar a ocupar un lloc en els principals debats que ja estan en marxa, i en els que han de vindre. Sigueu benvinguts i benvingudes a vostra casa.